Koorproject

Koorproject

.Artistieke doelstellingen:

- Enthousiaste en veelbelovende zangers aantrekken en hen door middel van koorscholing, regelmatige deelname aan uitvoeringen en aangevuld met masterclasses de wereld van Bach en de oude uitvoeringspraktijk laten zien en beleven.

- Talent uit de barokke instrumentalistenwereld de kans bieden zich te laten horen.

- De deskundigheid hier in de randstad op het gebied van barokke muziek vergroten. Niet alleen Bach maar een breed spectrum muziek uit de barokke periode.

- De muziek van J.S. Bach en Barok

In het bijzonder de cantates - regelmatig laten horen in de context waarvoor zij is bedoeld: met authentieke instrumenten tijdens een concertsetting, of binnen een authentieke liturgie.

- Educatieve programma's bieden:

Door lezingen en masterclasses de muzikale kennis van toehoorders verbreden. - Het aangaan van samenwerking met opleidingsinstituten, met name op muziekgebied.

 

Johan van Oeveren

Studeerde orgel in Utrecht HKU bij Nico van den Hooven. Later improvisatie bij Piet van Egmond en interpretatie bij Jaap Niewenhuijse. Koordirectie deed hij bij Louis Coenen en Jan Eelkema. Studeerde schoolmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ger Storms. Deed de opleiding voor docent Koorvorming bij Frans Schouten. Johan is dirigent/ organist/docent Koorvorming en geeft zangles. Diverse composities staan op zijn naam. Waaronder koorwerken en orgelwerken. Voerde verschillende grote werken uit in authentieke bezetting, waaronder: Messiah van Handel, Weihnachts Oratorium, Johannes Passion van J.S.Bach en het Requiem van Mozart.

Heeft op de Beiaardschool gestudeerd bij Gijsbert Kok.