Koorproject

Koorproject

Info,

Tijdens de repetities ligt het tempo hoog en wordt er hard gewerkt om de muzikale puntjes op de i te zetten. We streven naar een zo perfect mogelijk resultaat. Koor- en zangervaring is een must. Je studeert je koorpartij thuis in. Je krijgt hiervoor oefenbestanden die je hierbij kunt gebruiken. De bladmuziek komt beschikbaar via een link op deze site.(Kopieën )  Handig is het om zelf een partituur hiervoor aan te schaffen.

Koor:

Het koor wordt gevormd door projectkoristen uit de regio en uit Zoetermeer. Hiervoor worden ongeveer 25 koristen gezocht. Zangervaring is een must, een pré is dat je thuis kunt studeren. ( midifiles staan ter beschikking) Het project staat onder leiding van dirigent en musicus Johan van Oeveren. Hij heeft jarenlange ervaring als dirigent. In de repetities zal hij alle elementen van stemvorming meenemen bij het instuderen van de partijen. De repetities beginnen met inzingen; de koordelen worden ingestudeerd waarbij veel aandacht is voor hóe u zingt (stemvorming, zangtechniek) en wát u zingt. Per repetitie zal telkens één Cantate centraal staan. In december en januari zal er een gzangsessie plaatsvinden voor deelname aan dit project. Dit zal in groepjes gebeuren. Vooraf ontvangt u een aantal oefeningen die dan getoetst worden. Duur van het project Het project begint op maandagavond 20 januari. De repetitie locatie is in de Regenboogschool aan het Kerkenbos 12 2715 RP ( wijk Meerzicht) in Zoetermeer. De laatste repetitie is op maandagavond 30 maart. De repetitie begint om 20.00 uur en eindigt om 22.15 uur. De repetitiedata zijn:Januari 27 en Februari: 3,10,17,en 24. Maart: 2, 9, 16, 23 en 30.  De generale repetitie is op de middag 14.00 uur vóór de uitvoering op vrijdag  3 april 2020.  Het concert vind plaats in de Oosterkerk

Sluitingsdatum inschrijvingen eerste project:  15 december 2019.

Sluitingsdatum tweede project: 30 juni 2020.

Uitvoeringsdatum tweede project: 28 november 2020.

repetitiedata tweede project zijn: 28 september 5, 12,19,26 oktober. 2,9, 16, 23 en 28 november 2020

Werken zijn: Motet Lobet den Herrn BWV 230, cantate BWV 62, en BWV 132

 

__________________________________________________________________________

 

Johan van Oeveren: is de motor van deze projecten.Samen met Stichting Podium320 en de muziekschool (CKC en Partners) richten we ons op een nieuw te starten fenomeen. Koristen uit Zoetermeer en omgeving de kans geven om zich te kunnen laven aan deze muzikale vorm.  Deze projecten richten zich voornamelijk op koormuziek uit de 18e eeuw. Streven naar authentieke uitvoeringen.

Wilt u dit ondersteunen met een financiele bijdrage dan kan dat op:

Naam: Stichting Concerten Oosterkerk Zoetermeer  ( ANBI)

Bank:SNS NL69SNSB 0926451154